onsdag 31 mars 2010

Tänk om jag inte får ett vitt kuvert från Beatric Ask
Jag läste här http://piratnytt.nu/- Varje medborgare är i grunden oskyldig, det har vi alla lärt oss nu! berättar Beatrice kvickt när Piratnytt nått henne per telefon under morgonen och går med på en kort telefonintervju. Varför blir det just vita kuvert?
- Det är viktigt att vi värnar om varje medborgares integritet. Därför har vi valt den neutrala färgen vitt, för att visa att de allra flesta trots allt är oskyldiga än så länge. Ett snövitt kuvert är en fin symbolhandling från regeringen, vi vill visa att vi bryr oss om privatlivets helgd.
Skriver piratnytt
Vår justitieminister Beatric Ask har lovat att skicka ut vita kuvert till oss som ej anses misstänkta för något. Hon uppmanar oss även att hålla ögonen öppna ifall vi får ett vitt kuvert från henne. Jag tycker det är jättebra. När jag går förbi mina grannar kan jag vifta med det vita kuvertet, så de förstår att jag ej är misstänkt för något brott.
Jag tänker lägga fram det vita kuvertet, så att det syns när någon kommer hem på kaffe.

Breven kommer tack vare en fantastisk snabbinsats av det statliga postverket att levereras redan under dagen i dag och jag (alltså Beatrice) uppmanar alla medborgare att nu under kvällen gå ner och titta i sin brevlåda för att få veta om de enligt våra register har rent mjöl i påsen." Postverket skulle se till att de vita kuverten från Beatric kommer så fort som möjligt. Men jag kan ju inte hänga vid min brevlåda och vänta, det skulle ju se misstänkt ut. Det kan ju sluta med att jag får ett färgat kuvert, för att jag stått och sett misstänkt ut.

Bloggar som med berättar om detta *lappkast* hos Beatric är glädjande nog bla vår egen Rick Falkvinge, som alltid är med och sätter ficklampan på viktiga händelser inom politiken.

http://olofb.wordpress.com/


http://scriptorium.se/josh

http://ravennasblogg.blogspot.com/

http://blogg.gonte.se/

http://yamipanda.blogspot.com/

http://magnihasa.blogspot.com/

http://scriptorium.se/josh/2010/04/01/ny-farg-samma-daliga-ide/

Jag blev glad över att jag hittade så många bloggar i detta ämne, blev ju riktig länkkärlek....

2 kommentarer:

Sargoth sa...

Hihi. Det blir lite genomskinligt av att jag får en länk redan innan mitt inlägg dyker upp. Men men - det ingår.

April, oh goda värld. (:

Anne Kekki Forshaga sa...

he he. men det är väl länkkärlek.
Roligt aprilskämt