onsdag 10 mars 2010

Christian Engström Piratpartiet imponerar i EU
EU-parlamentet kräver insyn i ACTA-förhandlingen
onsdag, mars 10 2010 Skrivet av Jonatan Kindh Europaparlamentet röstade i dag, med stark majoritet, för att förhandlingarna om det så kallade ACTA-avtalet skall öppnas upp för insyn. Parlamentet gjorde också klart att det inte tänker acceptera avstängning av fildelare från Internet som en del av detta handelsavtal.

"Äntligen har de folkvalda i EU gjort en tydlig markering. Vi har visat att vi inte accepterar hemlighetsmakeri. Vi har visat att vi slår vakt om ett öppet internet för alla. Och vi har visat att parlamentet inte finner sig i att bli behandlat som en dörrmatta" säger Christian Engström, Piratpartiets ledamot i Europaparlamentet . Henrik Alexandersson skriver om detta på svenska
Rick Falkvinge visar sin glädje på sitt mänskliga härliga sätt .

Jag vill nämna fler som bloggat om framgångarna för Christian Engström EU med lite länkkärlek. Polisstaten är glad jublar över lite jävlaranamma. Yami har som vanligt ett bra inlägg med mycket länkkärlek i. Liberal och långsint tar sig tid att reflektera, skriver om delseger. Ingen som röstade på Piratpartiet i EU-valet kan väl vara annat än mäkta imponerad av vad de pirater vi sände till Bryssel har åstadkommit där sedan dess inleder Projo sin blogg med .
. Om ACTA-förhandlarna har rent mjöl i påsen, låt oss se den! För det är åt det hållet det ska fungera - vi ska granska makthavarna och inte tvärt om, skriver Ravenna om.


Själv är jag glad och imponerad av vad Piratpartiet kan åstakomma.

..

Inga kommentarer: