fredag 19 mars 2010

Justitieministerns förslag,,, Anna Troberg och piratpartiet är förbannad

Justitieminister Beatrice Ask har idag föreslagit att familjerna till de som är misstänkta för brott mot sexköpslagen ska få reda på misstanken. Syftet är att hänga ut de misstänkta. Piratpartiet rasar mot förslaget.
– Att hänga ut någon som är misstänkt bara för att de ska känna skam och skuld är fasoner som hör hemma på medeltiden, säger Anna Troberg, vice partiledare för Piratpartiet. En justitieminister ska försvara principen om att man är oskyldig till motsatsen har bevisats, och inte vara ute efter att skambelägga oskyldiga människor!
Det var i en intervju med Aftonbladet (länk nedan) som Ask presenterade idén om att man ska se till att familjen får reda på brottsmisstanken genom att skicka den i speciellt synliga kuvert. Syftet skulle uttryckligen vara att skapa skam och skuld.
– Korruptionsmöjligheterna är enorma, säger Troberg. Det kommer inte att ta många minuter i drift med ett sådant här system innan en polis hotar med att skicka hem ett brev i fel färg till en person, om den personen inte gör som poliserna säger. Det finns gott om exempel på att liknande saker händer i Sverige idag.
– En justitieminister ska inte främja poliskorruption på det här sättet. Hon ska jobba mot korruption, säger Troberg.

Så bra av så många, skriver Futuritet och länkar in mängder av reaktioner

Aftonbladet skriver om vad Sveriges Justitieministern, har fått för hjärnsläpp

...

Inga kommentarer: