torsdag 1 oktober 2009

Piratpartiet värmland bråk på Facebook
Kompleterar denna blogg med PIRATPARTIETS ÖPPENHET I VÄRMLAND?
..
Texten kopierad ur Fejjen. Min motivering varför står längst ner.
Felix Hvit *Funderar* var på årsmöte med piratpartiet igårkväll, det kom tre pers, alltså inte ens hela styrelsen. Hur kan en politisk förening ha ett så svagt stöd?5 hours ago · Comment · Like / Unlike

Fj..Därför att det är ett populistiskt parti som bara har en fråga på agendan ;-)
Starkt stöd så länge någon skriker högt att något är fel och svagt stöd när frågan svalnar.

5 hours agoC Magnus BerglundDet är med en viss konstrast mellan Karlstad som inte lyckas medan Kristinehamn och Kil lyckas.

4 hours ago Je Ett svar felix... politik = sånt som våra förfadrar höll på med för att få kvinnor att hålla sig i köket. se hur de gick med det. Borde läggas ner och låta folk som är kunniga under olka sektioner styra å ställa. Hehe ja har inte ändrat min syn på politik som du märker ; ) dock får ja erkänna att PP varit det bästa som hänt politiken på länge. äntligen finns det nått som vi under 100 år kan ta del av...

4 hours agoAnne Kekki@C Magnus Berglund. *skakar* på huvudet. Inte lyckats. Det var ju Ungpiraterna Karlstad som gjorde jättemycket. Det är väl ditt misslyckande om inte Ungpiraterna orkar. Du är ju problemlösaren.
Du får nog problem att ta hem landstingsval med dina arbetsmetoder.
Jag tror Felix att Piratpartiet finns mest på nätet. Jag kommer att rösta på Piratpartiet i Riksdagen. Annars röstar jag taktiskt.

3 hours ago · DeleteAnne KekkiFör er som undrar. Så pratar jag och Maloki aldrig politik. Vi är mamma, dotter. Så allt som jag skriver är mina egna åsikter. Maloki har sina åsikter.

3 hours ago · DeleteEijnar FreijFör vilka var det årsmötet?

2 hours agoMagnus SiljerudVi "kaffekokare" har insett att PP-Karlstad behöver ödmjukare ledning. Kanske fel ställe att skriva på men men. När man jobbar hårt mot ett mål och sen bli kallad "kaffekokare", då ger man fan i ett och annat...

2 hours agoAnne Kekki@Eijnar. Fråga C Magnus Berglund

2 hours ago · DeleteJE maj gadd. glada miner! du fick ett årsmöte här på fejjan istället felix ; ) haha

about an hour agoEijnar FreijAntar årsmötet var för styrelsen bara, vilket jag tycker är synd. Vi har ju så få intresserade, så varför inte öppna mötena för alla?

about an hour agoFelix HvitÅrsmötet var för alla medlemmar i UP Karlstad, och den viktigaste punkten var val av ny styrelse. Det kommer att bli ett nytt årsmöte, förmodligen den 18 oktober, och då kanske en ny styrelse kan väljas. Om inte kommer det inte att finnas ett UP Karlstad.
Vi behöver en styrelse som engagerad och aktiv, som har tid och lust att driva frågor. Jag själv har varit dålig på detta, och som ordförande är det ett seriöst misslyckande. Jag hoppas att min efterträdare kommer att lyckas mycket bättre.
Piratpartiet måste synas även utanför nätet; finnas vid universitetet, på torg och gator, och synas i olika engagemang.... Read More
Kanske är detta ett tecken på att politiken håller på att förändras? Från traditionell politik till en politik där de personliga valen i vardagen är viktigare än att gå på möten. Att hålla medlemsmöten och aktivism på facebook är kanske mer givande och effektivt.
Jaja, i vilket fall, får se vad det blir, vad medlemmarna gör UP Karlstad till.

45 minutes agoC Magnus BerglundF... Read Moreör det första så var det UP Pirat Karlstad som hade årmöte eftersom det är så många styrelsemedlemmar som har hoppat av styrelsen och det behövdes ett fyllnadsval. För det andra så är jag inte Ung Pirat även om jag hjälper dem men det är viktigt att som revisor inte blanda sig i processerna utan stå neutral, ty jag representerar medlemmarna, inte styrelsen. För det tredje så var det ett öppet möte, och utan att ha kollat med dem, så tror jag att även gamla personen skulle vara välkomna. Men det är fortfarande UP som bestämmer hur kallelsen går till och till vilka de skickar dem.

15 minutes agoEijnar FreijMen måste vi ha ett UP Karlstad? Speciellt nu när vi är så få. Varför dela på oss i ung å gammal när vi borde vara tillsammans.
13 minutes ago

Felix du ska inte föringa dina insatser. Ni jobbade hårt. så många blev slutkörda. Inget misslyckande. vi lade sådant krut på EUvalet. Det blev för mycket för många av oss. Hade det varit ett vanligt pirat år så hade det sett annorlunda ut.Men på några veckor drog ni igång ett maskineri och *rodde iland EU valet.
jättekram'anne

7 minutes ago · DeleteFelix HvitDu har helt rätt Magnus.
UP Karlstad har många medlemmar, fler än de andra ungdomspartierna i staden. Men det handlar nog inte om antalet här, utan om intresset för att driva en traditionell politik.

6 minutes agoFelix HvitTack Anne, det värmer. Men faktum kvarstår.


värmer. Men faktum kvarstår.
7 hours agoAnne Kekki@Magnus Berglund. Du får gärna svara PiratEijnar.
7 hours ago · DeleteEijnar FreijMin kommentar var inte menat till något speciell, utan mest som en tanke för alla att fundera över.

7 hours agoAnne KekkiOkej eijnar.
nu har jag stillat mig..
kram pirater
anne kekki

7 hours ago · DeleteC Magnus BerglundKontrast var ett för hård ord. Kristinehamn hade 5 personer på sitt årsmöte, och Kil har ännu inte haft sitt möte ännu.

6 hours agoJP AndersonKil kommer snart ha sitt årsm... L... Read Moreäs meröte och vi har också ett något svalt intresse från våra ca 30 UP medlemmar men vad vi gjort är att försöka profilera oss via facebook (tror starkt på det) och även ute på kil med tex info blad "vi finns och står för.." osv. Just nu så lider både UP och PP av samma problem att profilera sig till den större skaran och utanför nätet. Inte bara i värmland men i riket.
@ Anne: Du verkar vilja ställa Magnus till svars för det mesta som sker i UP eller PP, detta har vi sett bevis på gång på gång... och du e fel ute. Magnus må vara vår "ledare" men vi är alla, från VL rakt ner till medlem, med och styr skeppet värmland.
Och som poängterats så har han inget styre över UP mer än att pusha på och stödja...
5 hours agoC Magnus BerglundDet är vissa saker som jag inte kan r... Read Moreå på. Dels att UP måste ha en tydlig föreningsstruktur för detta är ett krav från ungdomsstyrelsen för de bidrag de ger till verksamheten. Dels att UP inte får bedriva valkampanj för pengarna. Båda dessa tillsammans gör det lite bökigt att jobba alltför nära om man tar hänsyn till dessa regler.
Under EU-kampanjen så lät jag UP bli för inblandade av rent oförstånd. Jag tänkte ju att vi kan väl göra på samma sätt som jag uppfattade att andra partier gjorde. Det misstaget får inte upprepas för att undvika att riskera att bidraget dras in.

3 hours agoAnne KekkiJa du får köra utan Up. Enligt strukturen i Piratpartiet så är Cmagnus den som bla ansvarade för Valarbetet. Enligt vad han själv skrivit så är det han som bestämmer. Bra att du backade på ditt påståene om kontrast....
49 minutes ago · Delete

Varför lyfter jag in facebookdiksussionen här.
Mest för att spara den. Sedn för att spara Cmagnus Berglunds inlägg. ena dagen är det han som bestämmer enligt den struktur som piratpartiet har. Nästa dag är han för oss medlemar, men han ha ju redan bestämt. Ungpíraterna skall inte inblandas i valarbete för piratpartiet säger han nu. Men de som är invalda som funktionärer är flertal under 25 år. Det är väl Ungpirater? Om han vill så kan han supporta Ungpirater. Nu var argumenter att han var revisor, skulle inte lägga sig i processen.
Jag får kritik för att jag Lyfter fram C Magnus Berglund. Men den mannen borde tåla att vi synar honom lite.

Jag är mycket tveksam till värmlands situation idag. Fasaden ser lite bättre ut än den är. Jag vill att piratpartiet vet om hur det faktiskt ser ut.

8 kommentarer:

Björn sa...

Även om jag tycker det här var intressant får jag inte rätsida på det hela, även om det blir tydligare mot slutet blir det ganska mycket av visk-leken för den som kommer utifrån...

Björn O. distriktsledare västra distriktet, piratpartiet

Anne Kekki Forshaga sa...

Kanske du satte rätt ord på värmland. så här mycket har vi inte pratat inom värmland tidigare.
Tråd jag skrev i Värmlandsforum21 belades med hänglås. Som nu tagits bort.
Viskleken i Värmland...
Vet inte riktigt om du syftar på mig med visklek? Men det är ovensäntligt.
Helt rätt insikt.Jag får heller inte rätsida på Piratpartiet Värmland. Jag får plocka några små spillror av ord här och där.

Unknown sa...

Jag tror Björn syftade på att man inte förstår hälften, för att det känns som att det är något man missat.. Typ som "interna" incidenter, som ni inte förklarar såpass långt att man förstår som utomstående.. Jag själv förstod endast hälften, och det där med Kaffekokare fattade jag inte alls! Nu är jag från Västra Götalands Regionen, så jag har inte ens försökt sätta mig in i det som hänt (är inte aktiv, utan bara röstar, och läser på inter nätet ;) )
Så mer förklaringar på botten hade underlättat (gärna mitt i, med fetstil, så blir det ännu tydligare! ^^) Dock verkar det vara en glipa mellan UP och PP i värmlands län.. Något jag tycker vi(ni) bör fixa snarast, då hela PP bygger på UP!! Att ungdommarna är redo att rösta in PP i riksdagen när de orkar sig över 18-års gränsen.. Varje år kommer det in nytt färskt blod, där PP är en av de större partierna, medan gamlingarna (80+) "minskar", och därför försvinner stödet för gammelpartierna!

Anne Kekki Forshaga sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anne Kekki Forshaga sa...

Kompleterat med en länk till tidigare inlägg om Värmland

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Det hade varit bra om du kunde visa lite tydligare vem som sa vad. Det var lite för mycket kopiera-klistra in nu.

Jag undrar också var engagemanget tog vägen för så många när det som sagt var ett öppet möte så inte bara för UP.

Jag vill inte kommentera dina tankar om magnus nu utan behöver fundera mer först.

/Tommy - UP Karlstad

Anne Kekki Forshaga sa...

Hej Tommy
Det här bråket är över nu. Jag ville bara visa att det inte var okej i Värmland. Men det är viktigt att vi, även om jag gjorde det ostrukturerat, signalerar om det ej känns okej.