lördag 24 april 2010

Sluta få panik över valåret

Har sett och känt av att Valåret, Valkampanjen blandas ihop med Piratpartiets årsmöte. Snacka om att vi kan röra ihop allt och ingenting. *skakar* på huvudet.

Årsmötet som pågår någonstans i cybervärlden väcker mycket starka känslor hos många individer. Efter årsmötet kanske just du kan stilla dig och fundera på. Har jag sagt något mycket elakt som ej har med sakpolitik att göra, typ du är dålig, korkad och ful ! mm? Är det det någon pirat som behöver en ursäkt personligen från mig? Kanske kan du i din ursäkt skriva att du själv i stundens hetta var dum i huvudet och stor jävla idiot?
Hettan i oss pirater är en stark drivkraft för piratpartiet. Men helvete, sakpolitiska diskussioner och personliga påhopp är två skilda ting i samspelet mellan individer i grupp. Vi ska väl inte låta personangrepp styra vår politiska inriktning?

Valkampanjen innebär ju inte att olika åsikter skall tystas. Jag hävdar att vi tar oss till Riksdagen 2010 genom just våra arbetsmetoder inom piratpartiet. Arbetsmetoderna är som jag ser det:
Beslut skall tas i sakfråga
Pirater hämtar Dagsaktuell kunskap i sakfrågan, tittar på det och diskuterar
Erfarenheter som piratindivider har plockas fram.
Konsekvenser av olika beslut, hämtas från tex andra länder, där det tagits liknande beslut och hur blev det i verkligheten för dem.
Sedan är en klok och kompetent pirat redo att beslut i frågan med sina partikamrater.
Är du en klok och kompetent pirat? Kan du ta in andras kompetens och se att det är Piratpartiet Sverige?

...

Inga kommentarer: