torsdag 29 april 2010

Göteborg 1-maj festival, yes


Samling sker på Gustav Adolfs Torg kl 16:00. Tåget går till Bältesspännarparken där tal börjar kl 16:45. Rick Falkvinge partiledare för Piratpartiet, Stefan Flod förbundsordförande för Ung Pirat och Jacob Hallén valkretsledare i Göteborg hör till talarna.


- Vi kommer att ha en annorlunda demonstration, säger Jacob Hallén . Vi kör fri musik i stället för slagord, och många av våra deltagare kommer att vara utkädda till pirater. De olika socialistiska demonstrationerna är bara skuggor av vad de var förr, och det krävs kreativitet och nya idéer för att locka dagens ungdom. Vi hoppas kunna vitalisera firandet av 1 maj.

OlofB har gjort bilden och även bloggat om 1-maj
Pirat.nu skriver även om festivalen

...

4 kommentarer:

canopus alorensis sa...

Kan inte arbetarrörelsen få behålla 1:a maj, PP har ingen anknytning eller tradition när det gäller en så klassiskt bunden dag, bunden till kommunistiska och socialistiska arbetare. Jag tvivlar att PP har så många arbetare med socialistiska värderingar bland sina medlemmar att det skulle kunna forma sig till ett demonstrationståg.

Anne Kekki Forshaga sa...

Självklart får Arbetarrörelsen behålla sin dag. Piratpartiet skall inte demonstrera, det är ett festival, musik och tal event.

Jag kommer själv ur arbetarrörelsen organisationer. Tycker faktiskt att jag känner mig hemma i piratpartiet med de värderingar som jag har. Varje individ får ju ta ställning i vart de vill höra politiskt. Piratpartiet engagerar de yngre i politiskt arbete, det drar hela Sverige nytta av.

canopus alorensis sa...

Inte demonstrera, då måste jag ha missupfattat detta: - Vi kommer att ha en annorlunda demonstration, säger Jacob Hallén
"Jag kommer själv ur arbetarrörelsen organisationer"
Det gör jag också, kommer ur ett arbetarhem och är arbetare, visst varje individ tar ställning för sin egen del, visst kan man känna sig hemma i piratpartiet, även om jag, som sympatiserar med er, tycker att nyliberalismen sticker fram bockfoten lite väl ofta i piratbloggar, men det kan jag ha överseende med, för den officiella politiken är bra.

john sa...

Nice! Riktigt  bra och mycket inspirerande. Tack för att dela! good
kickoff göteborg