måndag 3 augusti 2009

PIRATPARTIETS ROLL I SVERIGE?


Välkommen tillbaka Mattias Bjärnemalm med bra blogg efter semestern. Våra Pirat arbetsmetoder är här för att stanna. Självklart kommer en del att försöka köra *ensamrace* upp igenom vårt Parti. Men jag uppfattar samtidigt en enormt politisk medvetenhet bland de yngre vuxna, de *köper* inte vad som helst. Eftersom vårt arbetssätt gör att vi snabbt kan kolla upp åsikter och information, sedan ta ställning själva. Det vi är bra på är *trådarna*. Från beslut i regeringen så kan vi följa detta ner till verkligheten. Hur blir det egentligen, detta beslut.? Sedan drar vi igång och berättar för Sverige,inom olika forum och våra *nättrådar*. Makthavare hinner inte sätta punkt och tala om vad de kommit fram till, då har Piratpartiet redan diskuterat detta över Sverige och Världen. Så omgående kommer konkreta svar från våra Representanter
Vår största styrka sitter i att vi kan jobba politiskt var vi än är och vilken tid på dygnet vi orkar detta. Vi har medlemmar som av olika fysiska och psykiska problem som kan delta i det politiska arbetet från där de tvingas vara, ofta isolerade i sina hem.
Sedan självklart kommer Pirater att söka sig till andra partier med tiden, även andra partiers funktionärer kommer att söka sig till oss. Men detta för enbart med sig friska fläktar över Sverige. Det kommer om vi har tur att bli ett bra samspel för en utveckling av vårt land.
Om piratpartiets tanke sätt kan föras över på andra områden ser jag som naturligt. Mitt hjärta brinner för de som har det svårt i Sverige av många orsaker. Att då sätta individen i centrum är ett mycket bra tanke sätt. I dagens Sverige sätts administrationen i centrum. Vilket leder till omfattande namnändringar, omorganisationen, nya förvaltningar och myndigheter. Medans vi i Sverige inte får, den hjälp vi behöver. Besparingarna läggs på basnivån. Så det finns ej Personal och de som finns måste kämpa med Administrationens ständiga regeländringar. Om detta är Piratparti tankesätt, det vet jag inte, men det är min syn.
Detta som jag skrivit nu är en reflektion även på Henrik Oscarssons blogg om
Vågar PP släppa varumärket?

Inga kommentarer: