onsdag 16 september 2009

Media bevakar oss. Vem bevakar media? Forts.


Media kommer under året att ställa frågor till Piratpartiet. Utifrån standardmallar de har när de pratar med de olika aktörerna inom politiken. Jag känner att vi går i en fälla, som när media frågade Rick om jämställdhet hos oss. Detta resulterade i enormt diskuterande i bloggar, Piratforum och även på Facebook.

Jag kan inte riktigt sätta fingret på hur vi bör agera. Men vi kan ju inte låta varje journalist rubba oss, så vi inte vet till slut vem som sagt vad. Samt att en del blir så upprörda att de lämnar Piratskeppet.

Ligger det kanske ett önskemål här från mig att vi får hjälp med tips från Piratpartiet, hur vi förhåller oss och svarar på Gammelpolitiska frågor?

Lite tips på hur vi ska föra vårt skepp framåt över höst, vinter, vår och sommar. Behålla fokus på Piratpartiets frågor?

19 september 2009
Jag fortsätter lite. Vårt sätt att skicka trådar, tankar, bloggar behöver nog samla ihop sig lite som ett skyddsnät runt Piratpartiet. Att de som har kompetens och till uppgift, bemöter frågor från Press, Partier mm. Sedan de som ha kompetens lägger upp ett *skyddsnät* av trådar bloggar runt piratpartiet. Där vi fortsätter att visa Svenska folket hur vi arbetar, vad vi är bra på, vad vi vill.
Detta är en form av sammanhangsmarkering.
För om Piratpartiet och UngPiraterna vill att vi sitter i Sveriges Riksdag? Så kanske detta är ett sätt att mobilisera om krafterna.
För att tex under valarbetet, som redan börjat. Ge sig på våra egna är inte så smart. Utan en samlar ihop alla oss tunna trådar, så blir vi ett starkt grund fundament för utveckling av Sverige.
Jag fattar knappt själv vad jag skrivit. Men jag har en sådan stark känsla över detta, så jag skriver. Kanske någon kan se logiken, om den finns??

2 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Ett bra tips är ju att synas lite mer i pappersmedia. Som det är nu får centerpartister göra jobbet åt er:

Svar på MUF:s Piratangrepp i Norrtelje Tidning

:-)

Internet är bra och har stor potential, men man når, än så länge, många fler genom en notis i en lokaltidning än genom ett blogginlägg.

Självklart ska man fortsätta blogga, men glöm inte bort att försöka nå de 95% av svenska folket som aldrig är inne på en politisk blogg...

Anne Kekki Forshaga sa...

Ja visst är det så. Då är det inte bara jag som känner att vi missar en stor viktig bit. Våra väljare.