lördag 28 november 2009

Rick Falkvinge Piratpartiets ledare är bäst


Rick Fakkvinge är för mig Piratpartiet. Som ledare för Piraterna så älskar jag honom. Min känsla är att när Rick talar då stannar Världen. Han lyckas aktivt förmedla ut piratpartiets åsikter, styrka och kompetens.

Har haft äran att träffa honom tre gånger sedan jag blev pirat. Det som imponerar på mig är hans hela personlighet. Rick har fått kritik för att han är mänsklig. *insikten* att vi är mänskliga med alla våra sidor som vi har, är piratpartiets största styrka. Du är okej och jag är okej. Vi kan alla få vara med och vara som vi är.


Här följer några rader med Rick Falkvinges sätt att formuler sig.


Piratpartiet kräver fortsatt åsiktsfrihet
December 3, 2009 – 3:43 pm
I dagarna har det blivit känt att uppmuntran till terrorism ska vara kriminellt enligt de nya antiterrorlagar som beslutades av EU i december 2008. I lagtexten framgår att “terroristprat” ska kriminaliseras, vare sig det innebär en faktisk uppmaning till terroristbrott eller inte. Detta är helt oacceptabelt, menar Piratpartiet.

– Vår justitieminister har lobbat i EU för att kriminalisera “terroristprat”, säger Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet. Aldrig tidigare har ett vanligt samtal kunnat klassas som terrorhandling. Terror har alltid inneburit våld mot civila. Nu menar man alltså att kommunikation mellan medborgare kan vara en systemhotande verksamhet. Att prata om terror kan och bör inte jämställas med att döda civila medborgare för politiska syften.

– Vem som helst får faktiskt tycka att terrorism är bra, säger Falkvinge. Vem som helst får också säga att de tycker så. Att förbjuda “terroristprat” är början på en ändamålsglidning som hotar yttrandefriheten.

Att uppmana till brott är redan idag olagligt, oavsett om det är politiskt motiverad brottslighet som i fallet med terrorism. Alltså måste denna lag innebära något nytt, som försvagar yttrande- och åsiktsfriheten. Lagstiftare har på kort tid tummat friskt på grundläggande, och grundlagsskyddade, rättigheter.

– I en demokrati är det faktiskt helt okej att tycka och säga att man inte vill ha demokrati, avslutar Falkvinge. Det är något av demokratins hörnsten.

Det ska bli ett nöje att få hjälpa till och se när Rick Fakvinge tar Piratpartiet till Riksdagen. Kämpa på Rick. Hoppas att du känner stöd för ditt engagemang för oss. Du reser även och talar för oss runt om i Världen. Det är *nice*
*kuriosa* Rick har slitit ut tre resväskor i sitt partiarbete..*ler*Hej FRA .Det finns vissa ord i denna blogg som ni behöver bevaka.
mvh Anne
Inga kommentarer: