fredag 8 januari 2010

För ansvariga till Piratföresläsningar och event IRL, AFK
Individer och grupper som nu är i startgroparna för att planera vårens IRL event, föreläsningar mm.

För er finns två val att göra:

Antingen skrämmer ni skiten ur någon blyg piratmedlem som tar ett stort kliv och åker iväg för att träffa er.


Eller så skapar ni det första mötet mellan er inbjudande och trevligt. Som gör att tex jag törs komma på event, föreläsning mm igen.

Inom er planeringsgrupp så finns det individer som är bra på att *mingla* byta något ord. Det finns individer som är bra på att ta emot folk och få dem att känna sig välkomna. Utgå aldrig från att Pirater vet vem ni är, ofta är vi välkända i någon grupp inom PP. Visa tydligt med speciellt typ funktionärsmärke, att det går att fråga dig frågor. Kan du inte svara så ta med individen till den som kan svara, känns omsorgfullt då.


Som ansvarig för event, så får en tänka lite mer på besökarna än sina egna behov av att prata med dem som du vill umgås med. Självklart är det ju en balansfråga.
En övning som ni som ansvarsgrupp för event kan prova.
Ställ er tillsammans i en grupp och prata.
En av er får komma in i rummet. Test ett: Ni andra fortsätter att prata och visar med ert kroppspråk att personen som kommer stör. Test två: När personen kommer in, bryter sig någon ur gruppen, visar att den som kommer är välkommen.
Utvärdera denna övning med att prata om hur det känns. Det är ganske skönt för gruppen att sluta sig och känna den tryggheten. Men vad kände individen som kom in i rummet.?

Jag stannar här. Hoppas min andemening når fram, fyll gärna på med förslag i kommentarfältet.
...


Inga kommentarer: