onsdag 23 december 2009

Testfilming, om Piratpartiet på olika språk

Uppdraget vi hade på detta event var att filma individer som sade något positivt om Piratpartiet Sverige på olika språk. Trots kylan så lyckades vi genomföra en testfilmning. Här följer våra tankar som kom av den.

Innan kameran startade så pratade vi igenom och tränade på våra språk. Den stunden var lekfull och mycket trevlig. När sedan filmingen satte igång, blev vi som föbytta. Kan nog vara bra att filma stunden innan så vi blir vana vid att kameran rullar. Det tar inte många sekunder att säga något, därav valet att filma hela gänget samtidigt.

Efteråt vid fikat så kikade vi och funderade på hur vi kunde göra nästa gång vi testar. Då kom en mängd kreativa förslag. Att det händer något runt gruppen som skall filmas: Joggare som springer förbi Någon som går bakom gruppen och kikar fram lite här och där. Dessa tankar var bra för det skulle locka tittaren att titta igen. För att se vad som hände och att den inte missat något.

Sammanfattningsvis. Lekfullt kändes viktigt för oss och att vi hade roligt medans vi gjorde detta. Alla ville göra om det. Så resultatet kanske inte är viktigare än vägen dit.

Bilden visar en sådan verklig situation. Tidning skulle fotografera oss och då kommer piraten på skatebord nerför en backe och hamnar med i bild.

Vår *twist* att lägga med Svenska, värmländska som avslutning uppfattar jag som mycket lyckat. Föräntningarna ligger på andra språk och så kommer en av våra egna svenska dialekter.

.....

2 kommentarer:

Mattias Bjärnemalm sa...

Härlig film, men vad säger ni egentligen? :-)

Anne Kekki Forshaga sa...

Bra fråga Mattias. Ni som förstår språken kan hjälpa till att kommenter in översättningar.